logo

Naša prva ulična mini predstava

Napisal/a dne 9. 10. 2006 Novice

Ulična predstava na RašiciOb dvajseti obletnici odprtja Trubarjeve domačije na Rašici, je bilo tam prav pestro saj so se ves dan dogajale različne dejavnosti. K tej pestrosti smo Gledejci dodali še nekaj svežine in novosti, saj smo pripravili majhen ulični gledališki dogodek.
Za nas je bil to ognjeni krst, saj se v uličnem gledališču do sedaj še nismo preizkusili. Pri tovrstnih predstavah si je najprej potrebno izboriti prostor in pozornost občinstva, kar nam je kar dobro uspelo.
Ko so nas kasneje vprašali, kako se predstava imenuje, smo ugotovili, da o tem sploh nismo razmišljali … Kako se imenuje si bomo izmislili na naslednji vaji …
In kako je do ideje sploh prišlo? Delali smo improvizacijsko vajo, ki je potekala približno takole:
Nekdo se sprehaja po ulici in naenkrat v zraku zagleda nekaj zelo nenavadnega (npr. NLP). Brez besed obstoji in ga opazuje. Nato drug za drugim prihajajo različni liki, opazijo najprej tiste, ki že gledajo v zrak, se vprašajo, kaj gledajo in nazadnje tudi sami ostrmijo …
Zelo smo se zabavali, ko smo razmišljali o tem, kako bi zgledalo, če bi to vajo naredili zunaj med ljudmi … in hop!, preskočila je iskra, kmalu pa se je prikazala tudi priložnost, da idejo uresničimo. Seveda smo jo morali vsaj nekoliko dramaturško izpopolniti, da je bila vse skupaj zgodba z nekim repom in glavo, zraven pa smo še spretno vpletli naše glasbene talente.
Nastopili so:
Nataša Tomc z vijolino, Simon Lušin s klarinetom, Mark Lipovec, Martina Zadnik, Maša Samsa, Mojca Šilc, Neja Štaba, Nina Kršič, Nuša Japelj, Pavla Lušin, Tjaša Tomc in Urška Hren.

Oglejte si nekaj fotografij dogodka.