logo

Izšla knjiga Videzi domišljije

Napisal/a dne 17. 12. 2007 Besedila

Videzi domišljijeV Oktobru je izšla knjiga Videzi domišljije, ki vsebuje štiri Gledejina pravljična besedila: otroško vzgojno komedijo Nisem poreden! (gledeja pod mentorstvom Gregorja Grešaka), gledališko metaforo o dveh nasprtonih si svetovih Skrivnostno seme (Ana Porenta), detektivsko pravljico Lučkina šahovnica (Gledeja pod mentorstvom Ane Porenta) in v verzih zapisano starodavno Irsko legendo Zlati kelih (Gregor Grešak).
Poleg dramskih besedil knjiga VIDEZI DOMIŠLJIJE prinaša še poglavja z namigi za postavitve predstav, opise iger za vživljanje v pravljične like ter seznam literature za gledališko delo z mladimi. Čeprav so bila besedila ustvarjena v mladinskih skupinah, pa jih je mogoče igrati tudi v odraslih zasedbah, ki jih zanima odrsko raziskovanje pravljičnega sveta.

Katarina Istenič Rudolf, avtorica spremne besede, pravi:
„Tisti, ki delajo z otroki in mladimi na tem področju, vedo, da tovrstnih, že uprizorjenih in torej nekako „preverjenih“ besedil ni v obilici, zato je knjiga s tovrstno vsebino gotovo dobrodošla. Pa ne le zato. Vsem štirim tekstom je skupno, da premorejo dobro dramaturško strukturo, atraktivne in duhovite vloge in so – preprosto – živi.“

Cena knjige je 12,00 €
Naročite jo lahko preko obrazca za odziv.
V naročilo vnesite poštni naslov, telefon naslov knjige in željeno število izvodov.