logo

Nina Virant prva na letošnjem FENS-u

Napisal/a dne 10. 9. 2007 Novice

Čeprav bi z veseljem pisala o odlični igralki, kar je nekaj let dokazovala na odru pri Gledeji, pa je Nina Virant v prvi vrsti in čedalje bolj pevka. Ninino letošnje prvo mesto na vse bolj priznanem in pomembnem glasbenem festivalu FeNS v Izoli ni sad nenadnega navdiha, spleta okoliščin ali sreče.
Nina Virant prva na FENS-u
Nina poje, odkar pomni. Nastopa že od 1. razreda, ko se je predstavila na Korajži velja. Na FeNSu je že predlani, 2005, zasedla 3. mesto v kategoriji mladih do 17 let s skladbo Mlada je noč. Ta in večina ostalih skladb, ki jih Nina poje, so sad sodelovanja s producentom Tadejem Miheličem. Tisti, ki smo takrat spremljali njen nastop, smo bili mnenja, da je bila Nina v finalu najboljša in da je ta ustvarjalna ekipa zmagovalna kombinacija.
Nina Virant prva na FENS-u
Za letošnji Izolski glasbeni festival so pesem ALI SI POZABIL ustvarili: glasbo Miha Gorše, besedilo Petra Stopar, priredbo Miha Gorše in Tadej Mihelič – in Nina Virant je na FeNSu 2007 v Izoli odlično in samozavestno odpela pesem, prepričala žirijo – in osvojila 1. mesto!
Nina Virant poje
Nino smo letos že slišali na Rašici, ko je nastopila na Dnevu sonca 07 in nas prepričala s svojim dobrim glasom, s pevsko gotovostjo in prepričljivo interpretacijo. Tisti, ki radi gledate TV, pa ste jo gotovo ujeli v oddaji HRI-bar (TV SLO) in jo slišali peti v angleščini – v živo je nastopila s skladbo »Who Knew« pevke Pink, in se nato, kot prava dama, usedla na barski stolček k eminentnim gostom.

Nini iskreno čestitamo in ji iz srca želimo še veliko glasbenih uspehov in barvitih pesmi! In upamo, kmalu na svidenje na njenem samostojnem koncertu!

Besedilo: Ana Porenta
Foto: Marko Razingar